Zomeravondconcert 2024

De zomervakantie kan beginnen voor de fanfare en slagwerkgroep St. Willibrodus. De vakantie is ingezet met een mooi zomeravondconcert waar zowaar de zon zich nog even van zijn beste kant liet zien.
Wie dat ook deed, waren onze jeugdleden van de fanfare. Zij beten samen met de fanfare onder leiding van dirigent Henk Mertens de spits af met een drietal nummers van Kinderen voor Kinderen. Tessa, Janne, Plien, Lot en Bram stonden “Klaar voor de Start” om met de “Passapas” de avond in een “ZiggZagg” te openen. Dit werd met luid applaus ontvangen door het publiek dat met grote getallen de Pastorietuin vond. De woorden van onze voorzitter Robert: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” was wederom van toepassing. 

De Fanfare vervolgde het concert, waar nog een speciale rol weggelegd was voor Jan van Gastel. Hij had zo hard getraind dat hij een nummer niet op grote trom maar op zijn wasbordje begeleidde. 

Na de fanfare was het de beurt aan de slagwerkers, beginnend met de jongste groep van Young Dynamic slagwerkgroep onder leiding van John Klaus. Het enthousiasme spat ervan af bij de jonge drummers, belooft wat voor de toekomst. 

De oudste groep Young Dynamic slagwerkgroep nam het daarna over en ook zij wisten het publiek te verrassen met enkele nummers. Melodieuze nummers werden afgewisseld met een wel heel akoestisch nummer op enkel en alleen oude (trom) vellen.

De slagwerkgroep, onder leiding van John Klaus, sloot met enkele hits het concert af. Nummers van Santana, TOTO, Paul Simon en Queen passeerden de revue, waarna tot slot Shannon Song van Rowwen Hèze de pastorietuin op zijn kop zette. 

Het weer was ons gunstig gezind zodat het nog lang gezellig bleef en we nog tot in de late uurtjes na konden borrelen.

Nu gaan we genieten van onze vakantie en zien jullie graag weer bij een van onze volgende optredens,
o.a. Muzikaal over ’t k’naal op 2 november in het Speelhuis in Helmond.

Hoofdsponsoren

Sponsoren